Vuurwerkafsteektijden veranderd

Cranendonck – De jaarwisseling is weer in zicht en zoals ieder jaar wordt dit gevierd met het afsteken van vuurwerk. De afsteektijden en de minimumleeftijd om vuurwerk af te mogen steken zijn veranderd.

Afsteektijden
Op oudejaarsdag mag alleen ’s avonds vanaf 18.00 uur tot 2.00 uur ’s nachts vuurwerk afgestoken worden. Voorheen mocht dit nog overdag, maar vanwege de veiligheid van alle inwoners is deze tijd aangepast.

Minimumleeftijd
De minimumleeftijd voor het afsteken van vuurwerk staat op de verpakking vermeld. Afhankelijk van het soort vuurwerk is de minimumleeftijd 12, 16 of 18 jaar.

Illegaal vuurwerk: boete
Alleen vuurwerk dat wettelijk is toegestaan mag worden afgestoken. Voor het afsteken van illegaal vuurwerk staat een boete.

Veiligheid
Op de verpakking van het vuurwerk staat een gebruiksaanwijzing. Volg deze altijd op, zodat u weinig kans heeft op ongelukken. Ook voor het kijken naar vuurwerk geldt dat het verstandig is een vuurwerkbril te dragen. Tips over het veilig afsteken van vuurwerk vindt u op de website van Stichting Consument en Veiligheid.

Vuurwerkbesluit
In het Vuurwerkbesluit staan alle regels die gelden voor het afsteken van vuurwerk. Deze staat op wetten.overheid.nl.