Mijl van Mares wil toekomst veiligstellen

Maarheeze – Al 53 jaar is de Mijl van Mares een begrip in de regio. Maar wil het niet hetzelfde lot ondergaan als de Profronde van Stiphout, die na vijftig jaar ophoudt te bestaan, moet er wel actie ondernomen worden.

Door tegenvallende sponsorinkomsten en het weer dat twee jaar op rij tegenwerkte, hebben de financiële reserves deuken opgelopen. Daarom gaat het bestuur van ‘De Mijl’ samen met sponsoren bekijken hoe de toekomst van het wielerevenement veiliggesteld kan worden. “Direct na de afgelopen Mijl hebben we plannen gemaakt om onze sponsors nog meer bij De Mijl te gaan betrekken.

Ondanks kostenbesparende maatregelen waren de uitgaven bij de laatste edities hoger dan de opbrengsten. “Normaal gesproken schommelt het aantal bezoekers tussen de 15.000 en 20.000, maar het weer heeft twee jaar op rij tegengewerkt. Vorig jaar was het veel te warm en dit jaar hebben we door de langdurige regenval veel omzet misgelopen.” Aldus voorzitter Warendorff.

Warendorff blijft er samen met de zes andere bestuursleden de komende tijd alles aan doen om de wielerronde in de toekomst financieel gezond te houden: “Onze eigen plan voor De Mijl in de komende jaren slijpen we fijn met uitkomsten van een enquete onder sponsoren over hun wensen en dan moeten we er weer tegen kunnen.” De inzet van het bestuur is geheel onbezoldigd. Daarnaast is er een grote groep van zo’n zestig vrijwilligers die elk jaar meehelpt met het evenement. “Zonder sponsors geen Mijl, maar zonder onze vrijwilligers ook niet. Die zijn goed gemotiveerd, en dat is een groot goed”.

De Mijl probeert zich ook aan te passen aan de tijd. “Moeten we, geen discussie over. We zijn bezig om nog meer dan afgelopen jaren social media te gebruiken voor nog meer bekendheid onder bezoekers en sponsoren.”

Dit in een ingekorte versie van het uitgebreide artikel van Wesley Hegge in HAC weekblad.