Heeze – Leende – Meedoen aan de Nationale Voorleeswedstrijd stimuleert het leesplezier en maakt kinderen enthousiast voor boeken. Voorlezen is namelijk een van de manieren om leesmotivatie bij kinderen te vergroten. Het is een middel om de taalontwikkeling op een aantrekkelijke manier te stimuleren. (Voor)lezen verrijkt op een natuurlijke manier de woordenschat en prikkelt de fantasie.
Dit zijn de schoolkampioenen die met elkaar de strijd aan zullen gaan:
Dirk Heziusschool- Guusje de Best; groep 7
Merlebos- Britt Schouten, groep 8
Kindcentrum de Parel – Sofie Zuidema, groep 8
Trumakkers – Floor Wittkowskii, groep 7
Triangel -Thijs Schutte, groep 8
Talententoren – Elke Klemans, groep 8
Op donderdag 26 februari 2015 zullen zij in de Rabozaal van Dorpshuis ’t Perron onderling uit gaan maken wie de gemeente Heeze-Leende gaat vertegenwoordigen in de volgende ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Natuurlijk zullen dan hun klasgenoten, ouders en grootouders van de partij te zijn om hen te steunen.