Fietsroute Maarheeze – Were Di gevaarlijk

Maarheeze – Robert Jonkman, van de ouderwerkgroep die ijvert voor een veilige fietsroute van Maarheeze naar Valkenswaard,vindt dat er eindelijk eens wat moet gebeuren Er gaan dagelijks ongeveer 70 jongeMaarheezer scholieren naar scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard.
In de winter rijdt er een speciale bus, waar gemiddeld 48 leerlingen gebruik van maken, van Maarheeze naar Valkenswaard. Maar bij drukte en files op de A2 veroorzaakt sluipverkeer gevaarlijke situaties op de Ulkedonken in Leende waar de scholieren fietsen. Jonkman: “En nu krijgen we ook nog eens te horen dat de werkgroep Samen mee naar de A2 het vrachtverkeer van Reiling via de Ulkedonken naar de toeritten van de A2 wil sturen. Dat is vragen om ongelukken.”

Door de politie werd een advies gegeven om via Leenderstrijp door het bos via het Strijperpad naar de Valkenswaardseweg te fietsen,maar dat is mogelijk nog gevaarlijker volgens andere werkgroepleden. Afsluiting van de Ulkedonken in de ochtendspits zou de voorkeur van de werkgroep hebben. Als de gemeente toch kiest voor afwikkeling van vrachtverkeer via de Ulkedonken, dan zou de werkgroep graag een een apart fietspad zien.

Er is al een plan voor de schoolfietsroute, aldus een gemeentewoordvoerder. Dat wordt nu eerst met de ouders besproken.

Bron: Maarheeze.nu