Natuurcursus IVN 2015

Heeze – Wandelt u wel eens door bos en veld en denkt u dan: Wat zijn dat eigenlijk voor bomen? Welke dieren komen hier voor en waar leven zij van? Of kijkt u in de herfst wel eens bewonderend naar al die mooie paddenstoelen en zou u dan wel eens willen weten waar die zo vlug vandaan komen en hoe ze heten? Intrigeert het u ook dat de natuur zo wonderbaarlijk in elkaar zit, dat het ene organisme niet zonder het andere kan en dat alles met elkaar te maken heeft?

Tijdens de natuurcursus van het IVN afdeling Heeze-Leende, die binnenkort van start gaat, zult u op veel vragen een antwoord krijgen. Verder zult u leren kijken naar relaties en samenhang in de natuur. Maar het belangrijkste is misschien dat u in de toekomst nog meer zult genieten van de natuur. U kunt deze cursus volgen vanuit eigen interesse maar kunt hem ook gebruiken als opstap als u school- of natuurgids wilt worden.

De natuurcursus wordt tussen 25 februari en 14 oktober 2015 gegeven. In totaal zijn het 7 lesavonden (op woensdag) en 6 excursies (op zaterdagmorgen). De bijdrage voor deze cursus is € 50,= inclusief lesmateriaal en koffie/ thee op lesavonden.

De cursus wordt gegeven in het gebouw van IVN Heeze-Leende, de Sleutelbloem, Strabrecht 14, te Heeze.