€ 2746,80 voor Stichting Mama Alice

Een aantal supermarkten heeft in de maanden november en december 2014 bij het inleverpunt van statiegeldflessen een ‘collectebus’ geplaatst waarin klanten hun statiegeldbon konden deponeren als zij iets wilden bijdragen aan Mama Alice.
De opbrengst was fantastisch! In totaal is een bedrag van € 2341,65 geschonken door de klanten van de deelnemende winkels. Maar dat was nog niet alles. Geïnspireerd door de actie heeft De scholengemeenschap De Berkenschutse in Heeze met de leerlingen ook een actie op touw gezet met statiegeldflessen. De opbrengst daarvan was nog eens € 405,15! Een leuk aspect aan de actie van de school is dat Vivian Kallen hier op school heeft gezeten. Zij is de zus van de oprichtster van Mama Alice, Frederique Kallen.
De stichting Mama Alice is alle kinderen en volwassenen, die de straatkinderen in Ayacucho, Peru een warm hart toedragen, zeer dankbaar. En natuurlijk ook de deelnemende supermarkten Albert Heijn Heeze en Someren, C1000 Heeze, Jumbo Maarheeze en Someren, Jan Linders Someren, Attent Sterksel, Spar Lierop en Plus Leende. Bij Jan Linders in Someren en de Attent Supermarkt in Sterksel mag de collectebus van Mama Alice trouwens nog blijven staan tot Pasen.
Uitgebreide informatie over Mama Alice is te vinden op www.mamaalice.com. U kunt hier ook lezen dat Mama Alice vorig jaar de prestigieuze Transparantprijs heeft gewonnen voor haar Jaarverslag. De prijs is voor dat goede doel, dat met haar jaarverslag donateurs het beste informeert over haar inspanningen van het afgelopen jaar.
Hier een reportage van RTVHorizon over de aktie