Verkeershinder Bosstraat Hamont

Hamont – In de Bosstraat ter hoogte van de aansluiting van de Watertorenstraat is een ernstige verzakking van de rijweg vastgesteld. De verzakking wordt veroorzaakt door defecten aan het rioleringstelsel ter plaatse, waardoor zand met het grondwater in de riolering wegspoelt.
De gevaren voor instorten van de rijweg zijn zo ernstig dat de weg ter plaatse onmiddellijk volledig afgesloten moet worden. Ter plaatse zullen er zware herstellingen aan de riolering, en daarna aan de rijweg en het fietspad moeten uitgevoerd worden. De werken zullen nog deze week starten. Er wordt verwacht dat de werken ongeveer vier weken zullen duren.
Er zal een grote omleiding georganiseerd worden voor het verkeer dat niet ter plaatse moet zijn vanaf de Quatre Bras via Sint-Huibrechts Lille, Kaulille, Lozen, Hamont en/of Nederland, en omgekeerd. Er worden oplossingen gezocht om alle bedrijven en woningen bereikbaar te houden. Ook voor de bussen van De Lijn zullen alternatieve routes uitgewerkt worden. De Stad Hamont-Achel vraagt om uw begrip voor deze verkeershinder.