PS voor herbenoeming Van de Donk

Den Bosch – Provinciale Staten van Noord-Brabant hebben besloten commissaris van de Koning Wim van de Donk bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan te bevelen voor herbenoeming.
Per 1 oktober 2015 eindigt de huidige ambtsperiode van de heer Wim van de Donk als commissaris van de Koning van de provincie Noord-Brabant. De commissaris heeft aangegeven voor herbenoeming in aanmerking te willen komen. Om tot een aanbeveling te komen hebben de Staten op 14 november 2014 een vertrouwenscommissie ingesteld. Vandaag hebben Provinciale Staten het besluit genomen om de heer Van de Donk voor herbenoeming aan te bevelen.
Inspirerend
“De wereld om ons heen verandert in een steeds hoger tempo en dat vraagt om continue aanpassing en creativiteit. Met jou heeft Brabant een hele geweldige en inspirerende commissaris. Wij willen je dan ook vragen om met dezelfde energie, enthousiasme en inspiratie invulling te geven aan je tweede termijn” aldus vicevoorzitter van PS, Mieke Geeraedts, na afloop van het besloten deel van de vergadering waarin de herbenoeming op de agenda stond.
Dank voor vertrouwen
De commissaris reageerde met de woorden: “We hebben al veel bereikt, maar we zijn nog niet klaar. Dank voor het vertrouwen om verder te kunnen bouwen aan de toekomst van deze mooie provincie. Dat doe ik graag, samen met Brabant, samen met u, PS, GS, de partners, onderwijs, ondernemers en verenigingen. Alleen als we samenwerken kunnen we onze ambities waarmaken. Daar wil ik graag een rol in vervullen. En nu weer aan het werk!”