Verslag: vv Maarheeze – DESM

In de eerste wedstrijd na de winterstop heeft vv Maarheeze haar eerste thuisnederlaag van het seizoen geleden. Tegen DESM uit Weert werd vv Maarheeze op eigen veld met maar liefst 1-4 verslagen.
Een fel startend Maarheeze was er op gebrand om direct na de winterstop 3 punten toe te voegen aan haar puntentotaal en zodoende, met de Prins van de Muuzevangers in de gelederen, een mooie Carnaval tegemoet te gaan.
Maarheeze had voor de rust dan ook de beste kansen om op voorsprong te komen. In de 8e minuut werd een eerste doelpunt van Robin van Vuurden afgekeurd voor buitenspel en in de 23e minuut kwam Eray Yigitdol vrij voor de keeper maar schoot recht in de handen van de keeper. De beste kans om te scoren voor rust was voor spits Nissandro Estanista; vrij voor doel ging zijn inzet echter naast het doel van de tegenstander. Hierdoor bleef het tot aan de rust 0-0.
Na de pauze moest Maarheeze doelman Dennis van Esch na een ongelukkige botsing met een eigen verdediger geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door reserve doelman Ronnie Maas. Deze kon echter niet verhinderen dat DESM in de 53e minuut toch tot scoren kwam. Een scherpe voorzet vanaf rechts werd door DESM spits Ralph Wullems fraai binnen getikt, 0-1. Amper 4 minuten later kreeg Maarheeze een volgende tik om de oren. Een te korte terugspeelbal van Maarheeze zijde stelde wederom Ralph Wullems van DESM in de gelegenheid om alleen op de Maarheeze doelman af te gaan. Deze werd vakkundig omspeelt en vervolgens was de 0-2 achterstand voor Maarheeze een feit.
Maarheeze werd nu gedwongen om nog aanvallender te spelen en dit resulteerde in de 69e minuut in de aansluitingstreffer. Verdediger Bram Linders schoot vanaf de 16 meter op de paal waarna Nissandro Estanista tijdig ter plaatse was om via de rebound de 1-2 te scoren. Deze treffer gaf Maarheeze weer moed en Nissandro Estanista was nog geen minuut later dan ook dicht bij de gelijkmaker. Zijn schot vanuit de 16-meter ging maar net over. Toen 4 minuten later Cris Nijhof op de lat schoot, was het voor iedereen duidelijk dat de gelijkmaker voor Maarheeze niet lang meer kon uitblijven.
Maar toen in de 85e minuut de Maarheezer defensie de bal niet zorgvuldig wegwerkte was het Levi Gubbels van DESM die de voorsprong voor DESM weer op twee doelpunten bracht; 1-3. Maarheeze zette nog wel aan maar een doelpunt kon niet meer gescoord worden. In de 94e minuut scoorde Ralph Wullems na een misverstand in de Maarheezer defensie nog zijn derde doelpunt van de wedstrijd en bracht hiermee de eindstand op 1-4.
Door deze nederlaag is de koppositie in de ranglijst door DESM overgenomen van vv Maarheeze. Het zal nu tot na de Carnaval duren voordat vv Maarheeze deze pijnlijke nederlaag kan recht zetten. Op zondag 22 februari wacht het uitduel tegen Brevendia uit Stramproy.