FNV reikt Code duurzaam marktgedrag Metaal uit

Den Bosch – Maandag 9 februari heeft gedeputeerde Bert Pauli van de provincie Noord-Brabant een Code en werkboek Duurzaam Marktgedrag Metaal van FNV Metaal in ontvangst genomen.De Code helpt een gesprek op gang te brengen tussen werknemers en werkgever over ‘de uitdagingen in de Brabantse techniek en metaal sector’. De Code gaat in op: ‘Hoe ga je met elkaar om, hoe blijf je je ontwikkelen en wat is je invloed in het werk.’

Grote fabrikanten vragen steeds meer van toeleveranciers dat ze meedenken, mee-ontwikkelen en oplossingen aandragen om zich samen op de wereldmarkt te positioneren. Dit betekent dat er naast prijs en kwaliteit oog dient te zijn voor innovatie en flexibiliteit. Oftewel het versterken van het verdienvermogen. FNV Metaal wil hier graag in meegaan en een bijdrage aan leveren mits er aandacht is voor verbetering en professionaliteit van werknemer én werkgever. Bovendien vraagt het ook om goede arbeidsverhoudingen en vertrouwen in elkaar.

Bert Pauli, gedeputeerde Economische zaken en Bestuur van de provincie Noord-Brabant: “Ik ben erg blij met De Code. In Brabant hebben we veel grote aansprekende en innovatieve ondernemingen, die samen werken met honderden toeleveranciers. De netwerken zijn goed in Brabant. Zo werken ondernemingen, onderwijsinstellingen, overheden en andere betrokken partijen in het Brabants Arbeidsmarkt Akkoord via innovatieve projecten samen aan een economische sterke en sociale regio. Niet voor niets heeft het Rijk Brabant uitgeroepen tot pilotregio voor arbeidsmarktvernieuwing.”