Ook Cranendonck zet vraagtekens bij OZB bureaus

CRANENDONCK – Net als eerder al de gemeente Heeze-Leende zet ook de gemeente Cranendonck vraagtekens bij bureaus en makelaars die zich opwerpen als belangenbehartiger voor de burger om namens hen bezwaarschrift in te dienen met betrekking tot de Wet waardering onroerende zaken. Zij halen argumenten aan om hen kosteloos (no cure no pay) in te schakelen voor het indienen van een bezwaarschrift.

Het is belangrijk om te weten dat deze bureaus en makelaars voor zaken waarbij het bezwaar is toegekend en de waarde is gewijzigd een vastgestelde kostenvergoeding krijgen van de gemeente van € 244 voor het indienen van een bezwaarschrift en € 244 voor het verschijnen op een hoorzitting.

Deze kosten moeten weer gedekt worden door de belastingen (OZB). Uiteindelijk betaalt u de kosten dus wel. Dat is jammer en onnodig want de gemeente wil net als u graag dat de WOZ-waarde juist is. De gemeente heeft er geen enkel belang bij om de waarde te hoog vast te stellen. Als blijkt dat de gemeente een fout heeft gemaakt bij het vaststellen van uw WOZ-waarde dan wordt deze natuurlijk aangepast. Gratis!