Auto belandt in voortuin Heikantstraat in Budel

BUDEL- Zaterdagavond rond 21.30 uur heeft er wederom een ongeval plaats gevonden bij een woning aan de Heikantstraat te Budel. De woning die gelegen is aan een flauwe bocht (Mulkstraat – Heikantstraat)is volgens de bewoners bijna wekelijks het decor van een ongeval.

Zaterdagavond werden de bewoners opgeschrikt door een hoop kabaal en zagen ze dat een auto hun brievenbus aan gort had gereden. De jonge bestuurder heeft vermoedelijk de berm geraakt waardoor de achter-as van zijn voertuig af brak, waarna hij de macht over het stuur kwijt raakte. Hij raakte in een slip en kwam tot stilstand in de voortuin van de woning, de brievenbus moest het alwéér ontgelden.

Gelukkig is het ook dit keer weer bij materiële schade gebleven en zijn er geen gewonden gevallen. Wel kwamen 2 ambulances ter plaatse evenals de politie. De jongens zijn nagekeken door de ambulancedienst maar bleken geen verwondingen te hebben opgelopen. Hun auto was wel flink beschadigd geraakt maar kan hoogstwaarschijnlijk nog hersteld worden, de eigenaar heeft zelf geregeld dat zijn voertuig werd afgesleept.

De bewoner van de woning was zichtbaar geïrriteerd, wat niet geheel onlogisch is na hetgeen hij al heeft zien gebeuren voor zijn woning. Het is namelijk niet de eerste keer dat zijn voortuin beschadigd geraakt is na een ongeval, ook zijn woning heeft al eens flinke schade opgelopen na een aanrijding.

Slapen wordt voor hen steeds moeilijker en ook de kinderen kunnen niet meer veilig in de tuin spelen aldus de bewoner.

De Gemeente Cranendonck is al jaren druk doende met de reconstructie van de tijdelijke Randweg – Zuid aangezien bij hen ook bekend is dat de verkeerssituatie er niet bepaald veilig te noemen is. Op maandag 2 februari heeft een druk bezochte inloopbijeenkomst plaats gevonden voor omwonenden van de ’tijdelijke’ Randweg-Zuid in in Budel.

Daar werden omwonenden geïnformeerd over de start van de werkzaamheden, die eind februari zullen beginnen. De ’tijdelijke’ randweg loopt vanaf de Meemortel over de Heikantstraat, Mulkstraat, Midbuulweg, Dammerstraat en Grensweg tot aan de Belgische grens. De weg zal worden aangepakt om de verkeerssituatie veiliger en overzichtelijker te krijgen. De omwonenden begrijpen er niets van dat dit besluit zo lang op zich heeft laten wachten, aangezien de veiligheid ernstig in het geding was. Overigens zal het nog een tijdje duren voor de Heikantstraat aan de beurt is, want dit is het laatst geplande traject uit het plan. Voor meer informatie over de ’tijdelijke’ Randweg – Zuid kunt u terecht op de website van de gemeente Cranendonck.

Foto: Foto Hammie.