Nieuwe directeur OBS Cranendonck

MAARHEEZE- “Ik wil werken aan goed onderwijs voor ieder kind. Niks meer en niks minder”, zegt Gerda Lukkien-Boerefijn (37). Ze is sinds 1 december 2014 de nieuwe locatiedirecteur van OBS Cranendonck inMaarheeze en heeft haar plek binnen de school al echt gevonden.

Met haar tien jaar ervaring als leerkracht, ervaring als onderbouwcoördinator, lid van het managementteam en van de medezeggenschapsraad is ze op de hoogte van alle ins en outs van het basisonderwijs. Daarnaast was ze ook nog drie jaar locatiemanager van de kinderopvang binnen Spilcentrum de Driestam in Eindhoven. En dat is weer een ervaring die haar goed van pas komt in haar nieuwe baan binnen Brede School De Muzenberg. “Ik wil graag bijdragen aan een goede samenwerking tussen alle participanten binnen de Muzenberg. Een eerste gezamenlijke project is de aanpak van het schoolplein”, zegt Gerda Lukkien. Met haar team wil ze de komende jaren OBS Cranendonck “helder op de kaart krijgen.” Naast het belang van de kernvakken, wil ze met de leerkrachten ook het begrip ‘cultuur’ meer inhoud gaan geven.

“Muziek en beeldende vorming zijn ook heel belangrijk voor de kinderen”, vindt ze. Tijdens een speciale informatieavond voor ouders van wie hun kind binnenkort voor het eerst naar de basisschool gaat , op donderdag 26 februari, vertelt Gerda Lukkien, samen met haar team over alles wat OBS Cranendonck te bieden heeft. Dan krijgen de ouders o.a. uitleg over het coöperatief leren, over het reilen en zeilen binnen de kleutergroepen en over cultuureducatie. De avond begint om 19.30 uur in de school aan de Kijkakkers 1a. Op woensdag 11 maart, van 9 uur tot 12 uur kunnen ouders nog eens een kijkje nemen als de school in bedrijf is.

Foto: HACweekblad