Film: Tracks In ’t Perron

Heeze – Tracks vertelt het waargebeurde verhaal van de vrouw die in de zeventiger jaren met vier kamelen en haar hond een tocht van bijna 3000 kilometer door de Australische woestijn maakt.

Om het nodige geld bij elkaar te krijgen, werkt ze eerst een tijd op een kamelenranch. Als ze aan deze bijzondere reis begint, wordt ze bekend als de ‘camel lady’ en al snel wordt ze een van de meest fascinerende reizigers van haar tijd. Haar zoektocht naar zichzelf wordt herhaaldelijk verstoord door toeristen en journalisten. Het enige contact dat ze toelaat is met fotograaf Rick Smolan die vanuit New York invliegt om haar ongelofelijke reis op camera vast te leggen voor de National Geographic.
De film levert prachtige beelden op van de Australische woestijn. De spanning loopt gedurende de film langzaam op; niet alleen de verzengende hitte speelt haar parten, ook de eenzaamheid wordt steeds meer voelbaar. Ze ontmoet op haar reis woestijnbewoners, een missionaris en natuurlijk ook Aboriginals die zij toestemming moet vragen door hun heilige gebied te lopen. Een ware ode aan een jonge vrouw die haar droom werkelijkheid laat worden! Het reisverslag is later in boekvorm uitgegeven.
Tracks draait in dorpshuis ‘t Perron op donderdag 5 maart om 20.00 uur.De entree bedraagt €4,00 in de voorverkoop en op de avond zelf €5,00.