Samenwerking Metropoolregio Eindhoven gestart!

REGIO – Op 25 februari is de Metropoolregio Eindhoven officieel van start gegaan. In de Metropoolregio Eindhoven geven de 21 regiogemeenten actief vorm aan de toekomst van de regio.
In Zuidoost-Brabant wonen ongeveer 750.000 mensen in een hecht netwerk van twee steden en een groot aantal dorpen. In die regio werken de inwoners van de ene gemeente vaak in een andere gemeente in de regio, winkelen in weer een andere gemeente en brengen hun vrije tijd door in de hele regio. De inwoner ‘gebruikt’ de hele regio en kijkt als hij gaat winkelen, werken of recreëren niet naar gemeentegrenzen.
Inwoners verwachten dat in de gehele regio het voorzieningenniveau op orde is. Om kwaliteit te kunnen bieden, is regionale samenwerking nodig. Denk daarbij aan afstemming van woningbouwplannen, de aanleg van nieuwe wegen en bedrijventerreinen en economische samenwerking binnen Brainport. Maar ook aan het samen optrekken richting Den Haag of Brussel wanneer er hulp nodig is om regionale plannen te kunnen realiseren.
Het samenwerkingsverband Metropoolregio Eindhoven gaat vanaf vandaag de samenwerking namens de 21 gemeenten faciliteren, aanjagen, coördineren en uitdragen.