Provincie zet Statenverkiezingen in de spotlights

DEN BOSCH – Van vrijdag 27 februari 2015 tot en met 18 maart 2015 wordt het provinciehuis met een laser belicht. ‘18 maart, Kies voor Brabant’, luidt de boodschap, waarmee de provincie alle Brabanders oproept omte gaan stemmen voor de Provinciale Statenverkiezingen. De belichting van het provinciehuis is onderdeel van de campagne Kies voor Brabant, waarmee de provincie de Statenverkiezingen in de spotlights zet.
Op brabant.nl/verkiezingen is volop informatie te vinden over de verkiezingen en de kandidaten. Alle lijsttrekkers gaan in tekst en video’s in op hun ambities voor Brabant. Daar is ook de StemWijzer te vinden, waarmee Brabanders aan de hand van stellingen hun politieke voorkeur kunnen testen. In de week voorafgaand aan de verkiezingen verschijnt een speciale verkiezingsbijlage waarin de partijen aan het woord komen. Deze wordt Brabantbreed via huis-aan-huis-bladen verspreid en is op te halen bij bibliotheken en gemeenten.
Op zaterdag 14 maart 2015 opent het provinciehuis van 10.00 tot 16.00 uur haar deuren. Er valt die dag heel wat te ontdekken, te leren en te zien. Maak kennis met de kandidaten, het werk van de provincie of de commissaris van de Koning. Er zijn rondleidingen van de bunker tot aan de 23e verdieping, voetbalclinics met Hans van Breukelen en Danielle van de Donk en kinderkookworkshops. Om stipt 12.00 uur start het lijsttrekkersdebat van Omroep Brabant. Bekijk het actuele programma op brabant.nl/verkiezingen/open-dag.
Kijk voor meer informatie over de verkiezingen of de activiteiten op brabant.nl/verkiezingen.