App tegen files op A58 Tilburg en Eindhoven

REGIO – Weggebruikers op de A58 tussen Eindhoven en Tilburg lopen dagelijks de kans in een file terecht te komen zonder duidelijk aanwijsbare oorzaak.
Deze weggebruikers hebben dan te maken met een zogenaamde spookfile. Zij kunnen nu meedoen aan het proefproject ‘Spookfiles A58’. Met een app op de smartphone krijgt de weggebruiker een continu snelheidsadvies. Door dit advies op te volgen, kunnen ze makkelijker doorrijden en helpen tegelijk mee aan de ontwikkeling van diensten om spookfiles te verminderen. Weggebruikers die regelmatig op de A58 in de file staan, worden uitgenodigd om aan deze proef deel te nemen.
Vanaf 28 februari 2015 krijgen 3.000 mensen die regelmatig op de A58 rijden een uitnodiging om één van de drie beschikbare spookfile-app’s op hun smartphone te zetten. Het gaat om drie aparte diensten van FlowPatrol, SmartCAR of ZOOF die gratis beschikbaar zijn in de app stores. In de periode tot half april ontvangen nog eens zo’n 50.000 mensen deze uitnodiging om aan de proef deel te nemen. De A58 tussen Tilburg en Eindhoven wordt daarmee een groot praktijklab om de verkeersdoorstroming te verbeteren. Uiteindelijk is het de ambitie om met dit project een basis te leggen voor slimme technieken die zorgen voor betere verkeersdoorstroming in Nederland en Europa.
Meer informatie over deelname, het project, spookfiles en Talking Traffic staat op www.spookfiles.nl.