NLDOET DORPSGEZICHT @STERKSELCITY

STERKSEL – Op zaterdag 21 maart zal Muziekvereniging ‘De Heerlijkheid’ uit Sterksel deelnemen aan de NLdoet-dag van het Oranjefonds. NLdoet is de grootste vrijwiligersactie van Nederland, waarbij Nederlandgestimuleerd wordt om samen de handen uit de mouwen te steken om bijvoorbeeld iets in de buurt op te knappen en zo de lokale leefbaarheid te stimuleren. De Muziekvereniging gaat in haar jubileumjaar @SterkselCity het braakliggend terrein tegenover het kerkplein in Sterksel opknappen om zo te zorgen dat de dorpskern een nog mooier dorpsgezicht krijgt. Dit veld ligt immers op een prominente plaats in het dorp. Het veld is momenteel een wildernis van onkruid en puin en het terrein ligt vol zandhopen en gaten. Met een grote groep vrijwilligers van de Muziekvereniging, maar ook vele vrijwilligers die niet lid zijn van deze vereniging wordt het veld onderhanden genomen.

Door dit terrein vlak te maken, vrij van puin en mooi in te zaaien met nieuw gras, kan dit veld betrokken worden in allerlei activiteiten die op het kerkplein georganiseerd worden. Dus de hele gemeenschap van het kleine dorp Sterksel kan plezier hebben van deze activiteit, te denken valt hierbij aan de kermis, activiteiten rondom jeugdvakantieweek, dorpsfeesten, etcetera. Daarnaast loopt er ook een druk knooppunten-route door het dorp en de vele fietsers zien dan iedere keer een prachtig dorpsgezicht en heeft dus ook een positieve uitstraling op de vele bezoekers van Sterksel.
Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door het Oranjefonds en wij zijn ook trots dat de Sterkselse ondernemer Hans Reiling Loonwerken de nodige machines beschikbaar stelt om er een prachtig Dorpsgezicht @SterkselCity van te maken.