Wervelend optreden slagwerkgroep

CRANENDONCK – Het afscheid van de slagwerkgroep van muziekvereniging de Poort van Brabant van dirigent Jelle Overheul zaterdagavond was onvergetelijk. Vooraf was men sceptisch: “Ik weet niet of een slagwerkgroephet publiek wel een hele avond kan boeien.” werd gezegd. Maar deze uitspraak werd gelogenstraft want niets was minder waar.

In bijna 8 jaar heeft Jelle Overheul de groep laten uitgroeien van een drumband tot een groep die gebruikmaakt van de meest uiteenlopende melodische slagwerkinstrumenten. Die variatie, de keuze van de nummers en bijdragen van solisten, koor Port Vocalis, een combo en een blazersensemble zorgden voor een avond die het publiek van begin tot einde kon boeien. Er waren zeer verrassende elementen te horen: zo werd er ritmische muziek gemaakt met klompen en ook met ‘cajons’, op houten kisten lijkende Zuid-Amerikaanse instrumenten.

Het publiek liet zijn tevredenheid horen met een aanhoudend “Jelle, bedankt. Die contente geluiden klonken ook na afloop aan de bar nog na: “Hopelijk wordt dit een regelmatig terugkerende muziekavond”, hoorde je veelvuldig. Of dat gebeurt is nog niet bekend.