Nieuwe wijknaam voor Providentia?

STERKSEL – Het kan niet anders of het is bedoeld als een heel slecht bedachte 1 aprilgrap, een nieuwe wijknaam voor Providentia! Aldus de stichting Cultureel Erfgoed Sterksel.

Providentia behoort albijna 100 jaar tot Sterksel, het is een bijzonder populair gebied bij de Sterkselse gemeenschap en in de omstreken. Vanaf het begin in 1920 zijn de broeders en bewoners opgenomen in de Sterkselse gemeenschap. Ook toen al hielpen vele bewoners van Providentia mee bij de boeren op Sterksel, maar ook de broeders waren altijd graag geziene gasten bij activiteiten in het dorp. Providentia en Sterksel is altijd een eenheid geweest.

Tot verdriet van velen wordt het ooit zo rustige wijkje Providentia midden in de natuur, nu volgebouwd met woningen. Helaas een onomkeerbaar proces. Echter dan nu het plan om de historische naam Providentia dan ook maar te wijzigen, dat gaat de Sterkselse gemeenschap te ver, dit gaat niet gebeuren. Aldus een artikel van de stichting Cultureel Erfgoed Sterksel op Sterksel.nu