Maarheeze maakt herinneringstocht

MAARHEEZE – Binnen het project “Alleen Samen werkt” wordt samen met Heemkundekring en IVN een herinneringstocht ontwikkeld. ‘Een tocht door de dorpskern van Maarheeze langs punten die in het geheugenvan Maarheezenaren een bijzondere plek innemen.’ Deze wandeling is een initiatief van de werkgroep Reminiscentie uit Maarheeze en wordt samen met de Heemkundekring en het IVN ontwikkeld.

De werkgroep Reminiscentie houdt zich bezig met herinneringsconcepten en maakt onderdeel uit van het project ‘Alleen samen werkt’. Dit project richt zich op het opzetten van vrijetijdsactiviteiten die het aangaan en onderhouden van sociale contacten stimuleren.

Het project richt zich nu op het verzamelen van leuke herinneringen van Maarheezenaren aan hun dorp door de laatste circa 60 jaar heen. De wandeltocht wordt een activiteit voor en door Maarheezenaren. Begin mei van dit jaar moet de wandelroute in concept klaar zijn. Tijdens de route komen wandelaars allerlei situaties tegen waarbij herinneringen kunnen worden opgehaald of doen zich situaties voor die tot de verbeelding spreken uit de oude tijd en waarover vele verhalen de ronde doen. Via www.maarheeze.nu wordt u op de hoogte gehouden.