Afscheid van vertrouwd politiegezicht na ruim 42 jaar

Voor de meeste inwoners was hij een bekend politiegezicht in Heeze-Leende. Ruim 42 jaar werkte Heezenaar Peter Ariëns voor één en dezelfde gemeente; een unieke situatie. Op donderdagmiddag 26 maart jl.vierde hij zijn afscheid in De Hooizolder in Heeze. Hij gaat nu genieten van zijn welverdiende pensioen.
In totaal werkte Peter Ariëns 45 jaar bij de politie. Hij startte in 1970 bij de Rijkspolitie in Dongen. Na twee jaar vertrok hij naar Heeze-Leende, waar hij nooit meer is weg gegaan. Normaliter verruilen agenten na een aantal jaren hun werkgebied. Maar voor Ariëns was dat niet het geval. Hij begon in 1972 in Heeze-Leende en heeft het voor elkaar gekregen om daar ruim 42 jaar zijn politietaak uit te voeren. Weliswaar in diverse functies en met diverse neventaken bij onder meer de ME en de AE. In 1994 werd Ariëns netwerkinspecteur in Heeze-Leende en deze functie heeft hij tot zijn afscheid vervuld. De laatste twee jaar was hij in deze rol ook actief voor de gemeente Cranendonck.
“Ik bleef altijd uitdaging zien in dit werkgebied en heb nooit de behoefte gehad om naar een ander gebied te gaan”, aldus Ariëns. “Daarnaast bleef ik uiteraard niet stil zitten en keek ik waar mogelijk in andermans keukens. Met name tijdens het uitvoeren van mijn neventaken, waardoor ik ook regelmatig in andere gemeenten en op andere politievakgebieden werkzaam was.”

Verbinder van het jaar
Begin dit jaar werd Ariëns nog uitgeroepen tot ‘Verbinder van het jaar’ door burgemeester Paul Verhoeven. “Een zeer gedreven en betrokken politieman”, aldus Verhoeven. Deze titel wordt jaarlijks uitgereikt aan een inwoner die zich op maatschappelijk gebied belangeloos heeft ingezet voor de dorpsgemeenschap. Het gaat dan vooral om iemand die actief is in de samenleving en verbinding weet te leggen tussen inwoners, verenigingen en gemeentebestuur. Op de vraag aan Ariëns of hij dit had verwacht reageerde hij: ”Ik doe gewoon mijn werk, maar uiteraard was ik blij verrast! Het mooie is overigens dat als je zo lang in een gebied werkt samen met je partners die bijvoorbeeld bij de gemeente werken, je doorgroeit in je vak en elkaar weet te vinden. Hierdoor zijn de lijnen kort en kun je snel dingen voor elkaar krijgen.”
Jack van de Wouw volgt Peter Ariëns op.