80 miljoen voor bereikbaarheid Noord-Brabant

REGIO – De provincie Noord-Brabant, het Rijk, grote Brabantse steden (Breda, Helmond, Eindhoven en ’s-Hertogenbosch) en marktpartijen investeren in 2015 – 2017 ruim 80 miljoen in de stedelijke bereikbaarheidvan Brabant. Door het aanbieden van goede reisalternatieven buiten de spits en het oplossen van bestaande knelpunten in de infrastructuur willen de partijen de reistijd in de spits met 10 % verminderen.

Het totale pakket van maatregelen in Brabant kost 80 miljoen euro. Daarvan financiert het Ministerie van IenM 40 miljoen euro. De regionale overheden en het bedrijfsleven leggen 40 miljoen euro bij. Met de maatregelen worden specifieke knelpunten in de Brabantse steden aangepakt, wordt het gebruik van fiets en OV gestimuleerd en worden werkgevers via betrokken om de steden beter bereikbaar te maken.

Concreet gaat men in onze regio ondermeer aan de slag met:
Op de A2 tussen Nederweert en Eindhoven starten Rijkswaterstaat en provincie met een project om automobilisten te stimuleren om buiten de spits te reizen.

Eindhoven pakt de doorstroom op de Noord-Zuid-corridor aan door onder andere de aanleg van snelfietsroutes, uitbreiding van het openbaar vervoernetwerk met HOV2, efficiëntere distributie in de binnenstad, mobiliteitsmanagement op de TU/e en de High Tech Campus en een goed fietsparkeermanagementsysteem.