Bijzonder oldtimertocht " Double Classics"

BUDEL – Cliënten van zorgcentrum Mariënburght in Budel en Sint-Jan Berchmanstehehuis in Hamont worden zaterdag 2 mei getrakteerd op een bijzondere toertocht. Deze tocht met als titel ‘Double Classics’voert door de regio met maar liefst 45 oldtimers.

De toertocht is vooral bedoeld voor ouderen die door hun hoge leeftijd of gezondheids-omstandigheden nog maar weinig buitenshuis komen. Vorig jaar werd Double Classics voor het eerst georganiseerd, toen alleen nog voor Mariënburght, een zorgcentrum dat onderdeel is van de Stichting Land van Horne. Dit jaar maakt de organisatie er een grensoverschrijdend evenement van en zijn ook ouderen van het Sint-Jan Berchmanstehuis uitgenodigd.

De stoet voert langs mooie plekken en voor de ouderen bekende herkenningspunten in en om de gemeenten Cranendonck en Hamont-Achel. Ook leuke weggetjes door bossen en natuur worden aangedaan. Tegen de klok van 14.00 uur vertrekken circa 20 oldtimers vanuit de Bosstraat in Hamont. Zij sluiten kort na 14.00 uur aan in Budel op de Graafschap Hornelaan 2 bij de daar wachtende deelnemers. Vervolgens vertrekt de complete stoet in colonne vanuit Mariënburght. Iedereen is van harte welkom om de deelnemers uit te zwaaien.

De organisatie heeft in totaal zo’n 45 oldtimerbezitters uit Nederland en België bereid gevonden vrijwillig mee te werken aan Double Classics. Vrijwilligers van twee motorclubs uit Budel begeleiden de colonne binnen Nederland; zij zorgen voor de verkeersveiligheid. Autobedrijf Driebok uit Budel verleent ondersteuning tijdens de rit. De totale rit is 60 kilometer lang.