Verslag: RKSV Heeze – SVC’2000

De bezoekers uit Roermond hadden de laatste twee wedstrijden gewonnen en moesten weer winnen om mogelijk directe degradatie te ontlopen.Voor Heeze was het belangrijk om de punten thuis te houden en zodoende zich verbeteren op de ranglijst.
Het was duidelijk te merken dat beide teams er voor wilden gaan. Het spel ging op en neer met ook kansjes aan beide zijden. Toch had de thuisploeg een veldoverwicht, wat, gezien de onderlinge posities op de ranglijst, ook de verwachting was. Het duurde toch bijna een half uur voor dat in de stand tot uitdrukking werd gebracht. Na wat schermutselingen bij de rechter zijlijn werd de bal op Erik Schaeken gelegd. Deze probeerde een afstandsschot van zeker dertig meter. Via de lat verdween de bal onhoudbaar voor de doelman in het doel: 1-0.
SVC 2000 liet zich niet ontmoedigen. Ook zij probeerden een afstandsschot, maar dat kon door de Heezer doelman worden gepareerd ten koste van een hoekschop. Uit deze hoekschop kwam de bal, na een overstapje van een teamgenoot, bij Johnny Burhenne, die het leer in het doel knalde: 1-1. Deze stand bleef niet lang staan, want al in de 34e minuut kon Ad Snoeijen, eveneens uit een hoekschop, de bal langs de doelman koppen: 2-1.Tot de rust bleef het zo, hoewel beide teams aanvallend bleven voetballen.
Direct na de rust leek de wedstrijd beslist. Vanaf de aftrap werd de bal door Mark Claassen over rechts naar Ad Snoeijen gespeeld. Hij trok voor en Jorg van Galen wist de 3-1 binnen te koppen.
De bezoekers bleven er voor gaan, maar kwamen uiteindelijk toch tekort. In de 69e minuut werd de wedstrijd definitief op slot gegooid Jorg van Galen speelde zich vrij en gaf een splijtende dieptepass op de op volle snelheid inlopende Mark de Groot. Hij ging alleen op de doelman af en passeerde deze met een lage schuiver: 4-1.
Heeze gaf dit niet meer uit handen en behield de drie punten in eigen handen.