Motoball-competitie begint weer

BUDEL – Na het succes van vorig jaar, waarin MBV Budel de kwartfinales wist te bereiken van het Duitse kampioenschap, staat de nieuwe competitie van 2015 alweer voor de deur. Zaterdag 11 april vindt deaftrap plaats voor de motoball-competitie 2015.

De spelers van MBV Budel kunnen de borst meteen nat maken, want al in de eerste twee wedstrijden zijn de opponenten respectievelijk MSC PUMA-Kuppenheim (thuis) en MSC Taifun Mörsch (uit), twee sterke teams in de Zuid-Duitse competitie, de competitie waarin ook MBV Budel deelneemt. Het is daarom zaak voor MBV Budel om in een van deze wedstrijden punten te scoren, willen zij ook dit jaar kans maken om deel te nemen aan de play-offs voor het Duitse kampioenschap..

MBV Budel heeft al enkele oefenduels achter de rug. Deze oefenpartijen laten een wisselend beeld zien. De partijen tegen de Noord-duitse clubs MSC Paettensen en MBC Kierspe kon MBV Budel steeds winnend afsluiten. Echter tegen het Zuid-Duitse team uit Malsch, een directe concurrent van Budel in de competitie, moest MBV Budel in twee wedstrijden zijn meerdere erkennen. Dit betekent die competitie dit jaar alleen maar spannender zal zijn.

MBV Budel heeft versterking gekregen van twee nieuwe keepers, nadat Rogier Staals na jaren van trouwe dienst als keeper voor de vereniging, zijn keepershandschoenen aan de wilgen heeft gehangen.Tommie van Houtum en Christ Aiken gaan in het nieuwe seizoen het doel van Budel verdedigen. Verder heeft MBV Budel versterking gekregen van Carlo van Geldrop, die overgekomen is van de jeugdspelers van Budel.

De wedstrijd tegen MSC PUMA Kuppenheim begint zaterdag 11 april om 18:00u. Het speelveld is gelegen aan de verlengde Schoordijk te Budel. Iedereen is van harte welkom. De entree is gratis.