Attent Sterksel ondersteunt WAR CHILD Koningsdagactie

STERKSEL – ar Child organiseert een landelijke Koningsdagactie om schoolkinderen mee te laten helpen de oorlog uit een kind te halen. Na aanmelding van een actie kan een kind bij Attent Sterksel de actiekitverkrijgen.
Koningsdag is een dag waarop veel Nederlandse kinderen actief zijn. Duizenden kinderen verkopen (alleen of met vrienden en/of ouders) oude spullen, zelfgebakken koekjes of maken muziek op de vrijmarkt.

War Child roept kinderen op om die dag in actie te komen voor leeftijdsgenoten in oorlogslanden en (een deel van) de opbrengst aan War Child te doneren.
De organisatie heeft daarvoor een speciale actiekit ontwikkeld die de kinderen na aanmelding op www.warchild.nl/koningsdagactie bij Attent Sterksel kunnen afhalen. Aanmelden kan tot vrijdag 24 april. Deelnemende kinderen maken zelf ook nog eens kans op een mooie prijs.

De inhoud van de actiekit bestaat onder meer uit een verkoopkleedje (met Twisterspel op de achterkant), Kidsweek en War Child materiaal om de kraam aan te kleden, want iedereen moet natuurlijk kunnen zien dat via deze kraam geld wordt ingezameld voor het goede doel.
In de actiekit zit verder een recept voor Koninklijke cupcakes verpakt. Wanneer de kinderen de actiekit in de winkel komen ophalen, krijgen ze er een pak huismerk cakemeel bij cadeau, zodat ze gelijk aan de slag kunnen!
Attent Sterksel heeft betrokkenheid met haar buurt hoog in het vaandel staan. Bedrijfsleider Wesley Beelen: “Met de deelname aan deze actie laten we zien dat die betrokkenheid niet beperkt blijft tot onze eigen omgeving, maar dat we ook graag meehelpen om kinderen in verre oorlogsgebieden een veilige plek te geven.”