Koningsdag in Cranendonck (Budel)

In het centrum van Budel –op de markt en het Capucijnerplein- en in Budel-Dorplein bij gemeenschapshuis De Schakel bruist het tijdens Koningsdag.

• 9.00 uur-16.30 uur: vrijmarkt op het Capucijnerplein/Markt voor jong en oud. Niet alles verkocht? Neem de niet verkochte spullen weer mee naar huis! Tijdens de markt zorgt Que Mas voor muzikale gezelligheid. Binnen het afgezette terrein mogen géén auto’s worden geparkeerd. Aanhangers mogen het terrein (zonder auto) op.

• 9.00 uur-16.30 uur: CreaBea op de Markt. Toon je creativiteit aan een breed publiek! Tijdens de vrijmarkt is er ook ruimte voor elke creatieve uiting die maar denkbaar is: schilderen, tekenen, beeldhouwen, boetseren, sieraden maken, bloemstukken, borduren, fotografie, bakken, etc. Meld je aan via info@oranjecomitebudel.nl.

• 11.45 uur en 13.00 uur: ‘Lachende Lama’ in het kindertheater. Een ludiek, clownesk en interactief kindertheater voor groot en klein. Op beide tijdstippen start er een voorstelling. Een speurende ontdekkingsreiziger is samen met zijn hulpje op zoek naar alles wat nieuw is, want dat doen ontdekkingsreizigers nou eenmaal! Nieuwsgierig? Neem plaats in het theater!

• 12.20 uur-12.30 uur: ballonnen uitdelen en oplaten, samen met burgemeester Vermue. Welke ballon komt het verst en wordt teruggevonden? De winnaar wordt beloond met een prijsje. Dit geldt ook voor de winnaar van de kleurwedstrijd, deze wordt na het oplaten van de ballonnen bekendgemaakt.

• 13.30 uur-16.00 uur: spellenmiddag in Budel-Dorplein.
Alle basisschoolkinderen mogen spellen komen spelen en hutten bouwen bij gemeenschapshuis De Schakel. De spellenkaarten kosten € 1,50 en zijn vooraf verkrijgbaar bij de St. Andreasschool op Koningsdag zelf in De Schakel. Een zakje chips, een ijsje, ranja en natuurlijk de spellen staan op deze kaart. Ook staat er een springkussen en mag je gratis geschminkt worden. Met ook een loterij (€ 1 per lot en altijd prijs) en een terras dat vanaf 13.30 uur open is, wordt het een leuke dag!