Koningsdag in Cranendonck (Soerendonk)

In Soerendonk start Koningsdag met een aubade. Met een spelletjesmiddag, een Jeu de boules toernooi en een koningskermis is ook in Soerendonk het programma mooi gevuld.

• 10.00 uur-10.45 uur: Start aubade vanaf het schoolplein.
Met versierde fietsen, bolderkarren en een ballon die later opgelaten mag worden, start de optocht door de straten van Soerendonk. Alle kinderen van de basisschool krijgen een kaart en alle andere kinderen krijgen een blanco kaart. De optocht wordt opgedeeld in groepen: peuters/kleuters, onderbouw basisschool en bovenbouw basisscholen. In iedere categorie maakt iemand kans op een mooie beker. De route: Van Schaiklaan, Heuvel, Kruisstraat, Schuttebeemd, St. Jansweg, Dorpsstraat en Jan Maasplein.

• 11.00 uur: wethouder Jan van Tulden neemt op het schoolplein de hulde in ontvangst. Leerkrachten en leerlingen hebben namelijk weer mooie voordrachten ingestudeerd. Na het bekendmaken van de prijswinnaars, mogen de ballonnen de lucht in!

• 13.30 uur – 15.30 uur: Oranjespelen!
Een leuke middag voor de jongeren onder ons. Kom in je oranje outfit naar Den Donck en doe mee aan uiteenlopende spelletjes, die in het teken staan van disneyhelden.

• 13.30 uur: inschrijven voor het Jeu de Boules toernooi achter Den Donck.
Rond 14.00 uur starten we met de wedstrijden en strijden we in drietallen om de felbegeerde trofee.

13.30 uur-14.00 uur: start D’n App Run vanaf het gemeenschapshuis Den Donck.
Een run vol obstakels op een geheime locatie! Trek je sportieve kleding aan en doe mee aan deze sportieve uitdaging.

• 16.00 uur: koningskermis achter Den Donck.
De jongere kinderen kunnen zich eerder ook al vermaken op het springkussen en bij de oranjespelen. Er is met onder andere een voetbaltoernooi, een mega lollybak en een snoepkraam voor ieder wat wils.