Slachtoffer ongeval was vrouw Patrick Lodewijks

EINDHOVEN – Bij een aanrijding op de A2 ter hoogte van Eindhoven overleed woensdagochtend 29 april een vrouw uit Eersel. Er waren een vrachtwagen en twee personenauto’s bij de aanrijding betrokken.
Deaanrijding vond woensdagochtend rond 8.40 uur plaats op de A2 onder Eindhoven in de rijrichting van Maastricht, ter hoogte van de afslag naar de High Tech Campus. Een vrachtwagen wisselde van rijstrook en raakte hierbij de auto van een 26-jarige automobiliste uit Hooge Mierdie die op de andere rijbaan passeerde. Deze auto raakt hierdoor de vangrail en kwam terug de snelweg op. Een 44-jarige automobilist uit Baarland die aan kwam rijden botste vol op het voertuig. De man sloeg met zijn auto over de kop en het voertuig van de vrouw uit Hooge Mierde tolde door de klap over de weg en kwam uiteindelijk tot stilstand op de snelweg. De vrachtwagen stond inmiddels stil op de vluchtstrook.

Slachtoffers
Een 46-jarige vrouw uit Eersel, die in de auto zat bij de vrouw uit Hooge Mierde, kwam bij het ongeluk om het leven. Het gaat om de echtgenote van Feyenoord-keeperstrainer Patrick Lodewijks.Yvonne Lodewijks was 46. De bestuurster uit Hooge Mierde en de automobilist uit Baarland raakten beiden gewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Als gevolg van de aanrijding moest een achteropkomende auto uitwijken en raakte hierdoor de over de kop geslagen auto en een andere vrachtwagen. Hierdoor ontstond uitsluitend materiële schade. De snelweg richting Maastricht was tot 11.30 uur volledig afgesloten. De N2 was wel open voor het verkeer.