pilot voor veilige fietsroute naar Were Di

CRANENDONCK – Er komt een pilotproject om de fietsroute tussen Maarheeze en scholengemeenschap Were Di veiliger te maken voor scholieren.

Wethouder Frans Kuppens, die hiervoor verantwoordelijk is heeftdit toegezegd. Robert Jonkman van de ouderwerkgroep die ijvert voor een veilige fietsroute, is blij verrast met de positieve wending. “We zijn een stap verder, al voelt het nog niet als een overwinning”, laat hij weten. Het si nog niet duidelijk wat er precies voor maatregelen genomen gaan worden.
Een optie is dat de Ulkedonken wordt afgesloten voor vrachtverkeer zodat de ruim zeventig scholieren veilig gebruik kunnen maken van de route. “De komende twee weken moet duidelijk worden wat het pilotproject precies gaat inhouden”, zegt Jonkman. Ook op welke termijn de maatregelen ingaan is nog niet duidelijk.

Eerder gaf het college aan niets te zien in de wens van de werkgroep om de Ulkedonken tijdens de ochtendspits af te sluiten of verregaande verkeersremmende maatregelen aan te brengen, en moest bebording en belijning voldoende veilgheid garanderen..