Huurverlaging Heemkundekring De Heerlijkheid

HEEZE – Heemkundekring De Heerlijkheid Heeze-Leende-Zesgehuchten huurt sinds december 2003 de voormalige kantine in sporthal De Pompenmaker. Destijds is een aanvangshuur van € 3.500 afgesproken, meteen jaarlijkse indexering die gelijk is aan die van de begroting. In 2014 betaalde de heemkundekring € 4.000 inclusief gas, water en licht. Oorspronkelijk huurde men 114m². Inmiddels heeft de kring, met instemming van de gemeente, in totaal 150m² in gebruik.
De heemkundekring heeft in een gesprek met de betrokken portefeuillehouders aangegeven dat de huur inmiddels zo hoog is, dat het ten koste gaat van de maatschappelijke activiteiten van de kring.
Naar aanleiding daarvan is de hoogte van de huur vergeleken met andere ruimtes in De Pompenmaker. De ruimte die de Heemkundekring gebruikt is 2,5 meter hoog, waar de sportzalen beide zo’n 7 meter hoog zijn. Dat verschil in hoogte leidt tot lagere verwarmingskosten dan in het sportgedeelte van de hal. Daarnaast wordt als compromis het gebruik door de Heemkundekring weer teruggebracht tot 114m². Het college heeft daarom besloten de huur te verlagen naar € 3.000.