D'n Bloaspijp lekker op rit

LEENDE – Afgelopen zondag werd de BBQ-rit van motortoerclub d’n Blaospijp verreden. Na een gratis kopje koffie met lekkere koeken werd vanaf het parkeerterrein bij autobedrijf Roothans begonnen aan despeciaal voor deze dag uitgezette rit. Helaas hield niet iedereen het droog gedurende de gehele 200 kilometer. Desondanks of wellicht juist daardoor bleef het nog lang gezellig bij café Roothans.

Met 135 motorrijders was het bij de broodjesstop, ongeveer halverwege, net onder Hasselt (B), een komen en gaan van motoren. Meegereden? Op de Facebookpagina van 4Bikers&Bikes vind je meer dan 150 foto’s van deze motorrit. Bij terugkomst in Leende werd er door ruim honderd personen genoten van een goedverzorgde barbecue. Bij deze groep overigens ook menig niet-motorrijder. Het optreden van Spacey maakte de dag compleet.

Uiteraard zal MTC d’n Blaospijp ook volgend jaar traditiegetrouw op de eerste zondag van mei weer een BBQ-rit organiseren.