Bijeenkomst veranderingen in de zorg

STERKSEL – SeniorenBelangen organiseert vrijdag 22 mei een themabijeenkomst over de veranderingen in de zorg, iets waar we misschien zelf of anders wel een familielid of een bekende mee te maken kan krijgen.

Tijdens de bijeenkomst geeft wethouder Moons toelichting op het beleid van de gemeente en de beleidsambtenaar vertelt hoe dit beleid wordt uitgevoerd. De wijkverpleegkundige Katinka Eggels maakt deel uit van het Sociaal Team, zij legt uit hoe dit team te werk gaat als er een aanvraag voor zorg binnenkomt.
Na de pauze komen organisaties aan het woord die kunnen vertellen hoe u met enige hulp uit uw eigen omgeving zolang mogelijk zelfstandig kunt blijven en op uw eigen manier kunt leven. U krijgt informatie over de aanpak van hulp op buurt- en wijkniveau in Leenderstrijp en Sterksel, zij lopen met hun organisatie voorop in onze gemeente. De GGD geeft voorlichting over de wijze waarop u zelf kunt proberen om afhankelijkheid te voorkomen. De vertrouwenspersoon Theo Dekkers is tenslotte altijd bereikbaar als u het helemaal niet meer weet en vindt dat u niet rechtmatig bent behandeld.

De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 22 mei, aanvang 14.00 uur in het dorpshuis Valentijn, Valentijn 3 in Sterksel.

Alle 55-plussers zijn van harte welkom, de bijeenkomst is gratis. Voor koffie en thee wordt gezorgd.