Voorstel digitale kennisgevingen in Heeze-Leende

HEEZE-LEENDE – Maandag 18 mei is er weer een gemeenteraadsvergadering in Heeze. Aan de orde komt onder meer het voorstel om kennisgevingen voortaan elektronisch te publiceren. Het online publiceren vanalle kennisgevingen, met daarnaast eventueel als service (zoals nu nog steeds gebeurt) een verkorte publicatie op de gemeentepagina in de Parel van Brabant, sluit aan bij ontwikkelingen van voortschrijdende digitalisering in onze maatschappij. Aldus de gemeente.

Het is voor gemeenten sinds 1 januari 2014 al verplicht om publicaties van algemeen verbindende voorschriften (=verordeningen) digitaal te publiceren via de Gemeenschappelijke Voorziening Officiële Publicaties (GVOP). Deze publicaties zijn te zien op de gemeentelijke website en worden automatisch geplaatst op overheid.nl.
De directies van de A2-gemeenten hebben in 2013 besloten om hierin samen te werken. Daarnaast is het wettelijk toegestaan om alle kennisgevingen digitaal te publiceren. Hiervoor moet de raad wel een verordening vaststellen.
Gelet op bovenstaande stelt het college de gemeenteraad voor om de ‘Verordening elektronische kennisgeving Heeze-Leende’ vast te stellen als wettelijk kader voor het doen van elektronische kennisgevingen.
In de Verordening is overigens een aantal uitzonderingen genoemd waarbij het wettelijk verplicht is om kennisgevingen (ook) via een papieren uitgave bekend te maken (b.v. in het geval van Heeze-Leende de gemeentepagina in weekblad de Parel van Brabant).