LEENDERSTRIJP – Vijf jeugdtamboers en twee jeugdbazuinblazers van het Gilde St.-Jan Baptista Leenderstrijp hebben op zondag 17 mei deelgenomen aan het jaarlijkse Jeugdtoernooi ‘Trommen – Vendelen – Bazuinblazen’van de Bond van Schuttersgilden Kring Kempenland. Het Gilde St.-Jan Baptist uit Duizel, dat dit jaar haar 400-jarig jubileum viert, tekende voor de organisatie. In en rondom hun accommodatie op het sportpark in Duizel ontvingen zij de ruim 40 jeugdige gildebroeders en gildezusters jonger dan 16 jaar uit de regio Eindhoven.

Na een korte optocht en een massale opmars vingen de wedstrijden in trommen, vendelen en bazuinblazen aan. Voor de jeugdtamboers Patrick Cardinaal, Ruben Kummeling en Ramon Peeters was dit hun eerste wedstrijd. Naast de gildewedstrijden kon de jeugd zich volop vermaken met verschillende leuke nevenactiviteiten. De leerzame dag werd afgesloten met de prijsuitreiking, waarbij aan alle jeugdige deelnemers een zilveren schild werd uitgereikt. Bij het individueel bazuinblazen 13 jaar en ouder ging de eerste prijs naar Marije van Velthoven en bij het individueel trommen zonder ervaring ging de derde prijs naar Ramon Peeters.