Glasvezelproject krijgt steun Breedbandfonds

CRANENDONCK – Op donderdag 4 juni jl. zijn tijdens een startbijeenkomst de overeenkomsten ondertekend tussen de Coöperatieve vereniging Cranendonck//Net u.a. (Cranendonck//NET) en Breedbandfonds BrabantBV ten behoeve van de aanleg van een zakelijk glasvezelnet op bedrijventerreinen in Cranendonck. Dit initiatief is het eerste project dat op ondersteuning vanuit het provinciale fonds kan rekenen.

Namens Breedbandfonds Brabant BV ondertekende directeur Jan Pelle de financieringsovereenkomst en hij reikte daarnaast ook de subsidiebeschikking uit waarmee het Breedbandfonds dit project ondersteunt.

Een belangrijk deel van de opstartkosten worden op voorhand betaald door Prowise en Scafom-Rux, twee bedrijven op bedrijventerrein Airpark. Daarmee zorgen zij voor een financieel fundament onder het bedrijfsplan van Cranendonck//Net, en zijn ze er tevens verzekerd van dat ze dit jaar nog kunnen aansluiten. Het feit dat het een lokaal initiatief is, sprak Erik Neeskens, directeur van Prowise, zeer aan. Dat laatste geldt ook voor Dinvest, een investeringsbedrijf uit Cranendonck, dat mee investeert in Cranendonck//Net.

Van de zijde van de gemeente, reikte wethouder Jan van Tulden een garantiestelling uit aan Ploos van Amstel voorzitter van Cranendonck//Net. “Het was deze garantie die de trein aan het rollen bracht”, zo stelde de voorzitter van Cranendonck//Net. Het was een voorwaarde van alle andere financiers om mee te gaan doen en daarom een uitermate belangrijke beslissing van ons gemeentebestuur”. Tenslotte overhandigde Ploos van Amstel symbolisch een schop aan Ad van Ginniken, directeur van Spitters BV (aanlegger van het netwerk) zodat die “ook daadwerkelijk aan de gang kan”.

Naast Airpark zullen op niet al te lange termijn ook de terreinen Rondven en Engelsman in Maarheeze worden aangepakt. De penningmeester van Cranendonck//Net, Bert Harks, gaf aan dat de voorstellen daarvoor binnen een paar weken naar de ondernemers toegaan. Hebben er voldoende mensen een deelnameovereenkomst getekend, dan kan ook daar de schop in de grond.

De ontwikkelingsvoortgang van Cranendonck//Net kan gevolgd worden op www.cranendoncknet.nl