Verbetering bereikbaarheid Eindhoven Airport

REGIO – Maandag zijn de plannen bekend gemaakt voor een grootschalige verbetering van het buitengebied Eindhoven Airport en van de bereikbaarheid van de luchthaven.

De bereikbaarheid wordt verbeterddoor de Anthony Fokkerweg te verbreden, betere op- en afritten bij de A2 en A58. Een nieuwe weg speciaal voor bezoekers van de luchthaven. Bovendien wordt door heldere bewegwijzering het reizigersverkeer van- en naar Eindhoven Airport gescheiden van het woon-werkverkeer naar de bedrijventerreinen rondom de luchthaven.

Ook het terrein bij het vliegveld gaat de komende jaren flink op de schop. Nu is het vooral een grote parkeerplaats, over een paar jaar staat er een een groot gebouw met 800 parkeerplekken, een busterminal en taxibanen. Naast het gebouw komt een wandelboulevard, met winkels en restaurants. Die moeten de luchthaven gezelliger en aantrekkelijker maken.

Het leeuwendeel van de 100 miljoen wordt opgehoest door het rijk. De gemeente Eindhoven draagt 16 miljoen euro bij. Volgend jaar beginnen de werkzaamheden, in 2020 moet alles klaar zijn.