Geen promotie voor VV Maarheeze

MAARHEZE – In de laatste beslissingswedstrijd voor promotie heeft vv Maarheeze haar ambities om naar de 3e klasse te gaan niet waar kunnen maken. Op het neutrale terrein van sv Leveroy was PSV’35 uitPosterholt slagvaardiger en verwees Maarheeze terug naar de 4e klasse met een 4-1 overwinning. Bij rust was het nog 1-1. Na de rust zakte Maarheeze bedenkelijk door het ijs.

Met twee volle bussen togen spelers en supporters van Maarheeze naar het sportpark van sv Leveroy om het elftal van trainer Leon Wassenberg te ondersteunen in de laatste kans om promotie naar de 3e klasse te kunnen bewerkstelligen. Sv Leveroy had als neutrale gastheer gezorgd voor een prima grasmat waarop een goede pot voetbal gespeeld kon worden.

Maarheeze startte gelijk aanvallend en al in de eerste minuut vuurde Mike vd Bragt het eerste schot op doel dat maar net naast ging. Maarheeze was zeker in de beginfase dan ook de betere ploeg en het was zuur dat in de 26e minuut het openingsdoelpunt door PSV gescoord werd via een relatief eenvoudig kopballetje over Maarheeze doelman Ronnie Maas; 1-0. Hierdoor werd Maarheeze weer gedwongen om achter de feiten aan te gaan, maar mede onder aanvoering van het sterke spel van A-junior Jordy van Zon bleef Maarheeze de aanvallend sterkere ploeg. Een prima doorbraak aan de rechterkant van Jordy van Zon werd vervolgd door een voorzet op maat in de 41e minuut die Rick van der Linden inkopte op de hand van een verdediger van PSV. De toegekende strafschop werd door aanvoerder Rob van Wetten onberispelijk ingeschoten waardoor de stand bij rust weer gelijk was; 1-1.

Na de rust zakte Maarheeze bedenkelijk door het ijs. Waar Maarheeze in de beginfase van de tweede helft weliswaar nog de aanval bleef zoeken counterde PSV’35 in de 67e minuut eenvoudig naar een 2-1 voorsprong. Maarheeze kwam daarop conditioneel te kort en was niet meer in staat om het spel te domineren. Twee afstandsschoten in de 80e en 90e minuut waren voor PSV’35 voldoende om een klinkende en eenvoudige 4-1 overwinning op het scorebord te zetten. PSV’35 blijft door deze overwinning in de 3e klasse voetballen en Maarheeze mist promotie en zal ook volgend jaar weer in de 4e klasse uitkomen.

Voor Maarheeze eindigt hiermee wederom een seizoen waarbij er weliswaar tot het laatst meegedaan is om de prijzen, maar als de prijzen verdeeld moeten worden komt het andermaal tekort. Een bittere constatering en teleurstelling voor de vele meegereisde supporters.