Rioolreiniging en inspectie in drie wijken

HEEZE – Vanaf maandag 22 juni is de firma Coppelmans Ontstoppingen en Reinigingen B.V. in opdracht van de gemeente Heeze-Leende bezig met de reiniging en inspectie van het rioolstelsel in de wijken NieuweHoeven, Weibossen en Engelse Tuin in Heeze (willekeurige volgorde).

De werkzaamheden nemen circa een tot twee weken in beslag (afhankelijk van de weersomstandigheden). Deze bestaan uit het onder hoge druk reinigen van het hoofdriool en met behulp van een rijdende camera wordt er op gebreken geïnspecteerd. Aangrenzende bewoners worden via een huis-aan-huisbrief, minimaal een dag van te voren, nader geïnformeerd.

Als gevolg van het werken met hoge druk wordt inwoners aangeraden om de deksel van het toilet te sluiten (eventueel te verzwaren) om openslaan te voorkomen. Wie na de reiniging rioollucht in de woning waarneemt, wordt aangeraden om alle waterkranen even open te zetten, zodat de sifons van de afvoeren in het huis weer gevuld raken en zo weer een waterslot vormen. U hoeft voor de rioolreiniging niet thuis te blijven.

Om de werkzaamheden zo snel mogelijk te kunnen uitvoeren, vragen wij u om de inspectieputten (herkenbaar aan de grote ronde stalen deksels) in de straten, parkeerhavens en paden vrij te houden van auto’s en/of andere obstakels.
Wij vragen uw begrip voor de mogelijke overlast tijdens deze werkzaamheden.
Nader informatie kunt u krijgen bij de firma Coppelmans in Nuenen, tel. 040-28 36 043 of via e-mail cor@coppelmans.com