Fietsers Lourdes – Leenderstrijp in de startblokken

LEENDE – Om de nodige financiële middelen voor het Eeuwfeest van school en winkel in 2016 bij elkaar te brengen, gaan acht (oud-)Strijpenaren en voor het merendeel ook oud-leerlingen van basisschool St.-Jande sportieve uitdaging aan om van 20 juni 2015 tot en met 28 juni 2015 van Lourdes naar Leenderstrijp te fietsen. De fietsafstand is ongeveer 1400 kilometer met maar liefst 12000 hoogtemeters.

Op woensdag 17 juni wordt de fietsers tussen 18.30 uur en 19.00 uur op de speelplaats van Brede School Sint Jan aan de St.-Jan Baptistastraat in Leenderstrijp uitgeleide gedaan. Het Strijps Kapelleke is aanwezig voor de muzikale omlijsting van dit vertrekmoment en Pastoor Van Meijl zal de fietsen zegenen.

Op zondag 28 juni worden de fietsers rond de klok van 14.30 uur terugverwacht op Strijp. Bij het grasveld bij dorpswinkel Coöp. St.-Jan zullen zij officieel welkom worden geheten en zal oud-notaris en oud-inwoner van Leenderstrijp Harrie van Iersel de officieel gereden kilometers bekend maken.
Voorafgaand aan de terugkomst van de fietsers wordt er op zondag 28 juni vanaf 13.00 uur bij de winkel een dikke bandenrace gehouden, waaraan alle schoolgaande kinderen uit Leende en Leenderstrijp kunnen deelnemen. Inschrijven is mogelijk via fietstocht@eeuwfeestleenderstrijp.nl onder vermelding van naam en leeftijd.

De verrichtingen van de fietsers zijn dagelijks te volgen via de website www.eeuwfeestleenderstrijp.nl. Ook Radio Horizon zal vanaf 18 juni iedere werkdag tussen 18.00 uur en 19.00 uur live contact maken met de fietsers. Op zondag 28 juni is RTV Horizon in Strijp aanwezig om de terugkomst van de fietsers te verslaan.

Wie zijn de sportieve mannen?
1. Sjef van der Aa, 69 jaar
Opgegroeid op Strijp, nu woonachtig in Leende
Motivatie: omdat ik een fanatiek tourfietser ben en Strijp nog altijd een warm hart toedraag, wil ik me nu graag inzetten om van dit evenement een succes te maken.
Slogan: Met een team van oude en nieuwe Strijpenaren, gaan we zelfs dit lastige klusje klaren!

2. Piet van Ansem, 66 jaar
Opgegroeid op Strijp, nu woonachtig in Westerhoven
Motivatie: Het lijkt me leuk om met oud-Strijpenaren een fijne, gezellige tocht te fietsen met als doel geld op te halen voor het eeuwfeest van school en winkel. Het geeft altijd wel een goed gevoel te fietsen voor een goed doel.
Slogan: Ik zit gèr op munne fiets en nog liever nie vur niets.

3. Jan Tutelaers, 72 jaar
Opgegroeid op Strijp en nog steeds woonachtig in Strijp
Motivatie: Ik heb al vele jaren ervaring met lange toertochten op een dag. Voor mij is Lourdes-Strijp dan ook een echte uitdaging om een nieuwe ervaring op te doen. Het spreekt me ook aan dat de tocht voor een goed Strijps doel wordt gereden.
Slogan: Geniet van het leven, maar hou het simpel.

4. Ad de Groof, 41 jaar
Opgegroeid op Strijp, nu woonachtig in Groesbeek
Motivatie: Fietsen doe ik veel en graag. Ik vind de fietstocht een mooi initiatief om geld bij elkaar te krijgen voor het eeuwfeest en op deze manier kan ik met het uitoefenen van mijn grootste hobby een steentje bijdragen aan een jubileum van een unieke gemeenschap waar ik altijd graag bij was, terug kom, en waar ze me na al die jaren ook nog kennen.
Slogan: Samen kom je het verst, in goede en minder goede tijden.

5. Henk Antonissen, 57 jaar
Opgegroeid in Son en Breugel, nu woonachtig in Strijp
Motivatie: Doe graag mee voor ondersteuning 100 jaar coöperatie school en winkel, het kloppend hart van onze kern. Elke euro gesponsord gaat naar het prachtige eeuwfeest.
Slogan: Strijp geeft ons de energie, wij gaan zonder verlet voor een mooi budget!!!

6. Peer van den Boomen, 58 jaar
Opgegroeid in Strijp (Eindhoven), nu woonachtig in Strijp
Slogan: Geen woorden maar daden!

7. Peter van der Kruis, 63 jaar
Opgegroeid op Strijp, nu woonachtig in Maarheeze
Motivatie: Henk Antonissen belde mij op een avond en ik vond dat ik maar mee moest gezien de band die je houdt met Leenderstrijp, ook na ruim 40 jaar weg te zijn. Zo kan ik onderweg van Lourdes naar Leenderstrijp weer een beetje bij buurten met oud-school en –dorpsgenoten.
Slogan: De fiets is de mooiste cabrio ter wereld

8. Cor Rutten, 65 jaar
Opgegroeid en woonachtig te Leende
Motivatie: mijn grote hobby is wielrennen. Ik ben gevraagd hier aan deel te nemen! Ik vind het een goed doel om de school en de dorpswinkel te steunen!
Slogan: Doe Durf Leef.
Begeleiders:
9. Sjef Verhoeven, 57 jaar
Opgegroeid en woonachtig te Leende
Saamhorigheid en samen een mooie prestatie neerzetten, daar ga ik voor.

10. Dré Noten, 64 jaar
Opgegroeid in Leende, woonachtig in Nuenen
Slogan: Samen uit, samen thuis