30 juni inloopavond A2

STERKSEL – MAARHEEZE – Weet u dat de dorpsraden van Maarheeze en Sterksel samenwerken in het project Samen mee naar de A2? Dat project heeft tot doel om het vrachtverkeer door de dorpen van en naar bedrijventerrein’t Chijnsgoed en LOG te verminderen.

Alle potentiële tracés vanaf ’t Chijnsgoed en LOG naar de A2 zijn beschreven en geëvalueerd. Op basis van vooraf vastgelegde criteria is een selectie gemaakt. Er zijn drie tracés in het gebied Grote Bleek overgebleven. Deze tracés zijn besproken met de gemeenteraden en de colleges van beide gemeenten en worden nu verder uitgewerkt; de provincie Noord Brabant subsidieert het onderzoek.

Adviesbureau Arcadis is ingehuurd om de tracés te beoordelen en de haalbaarheid te onderzoeken. Denk bijv. aan weginrichting, overlast, milieu en kosten. Ook voorstellen voor aanvullende verkeersmaatregelen in en om de kernen Sterksel en Maarheeze (afwaardering) zijn onderdeel van het onderzoek.
Op 30 juni van 19 – 21 uur is een inloopavond in dorpshuis Valentijn te Sterksel. Daar zullen de drie tracés en de beoordelingsaspecten worden getoond. Ook kunt u aanvullende ideeën inbrengen voor aanvullende verkeersmaatregelen.
De dorpsraden vinden uw inbreng erg belangrijk en hopen op uw komst.

Voor meer informatie: https://www.sterksel.nu/wikisterksel/index.php/SamenMeeNaarDeA2
of www.maarheeze.nu