Dicht(er) bij natuur

HEEZE – Stichting Vrienden van de bieb Heeze organiseert, samen met het Brabants Landschap en het IVN, op zondagmiddag 28 juni een mooie wandeling door de Herbertusbossen, achter het kasteel in Heeze.Verhalen en gedichten over de natuur zijn daarbij een ‘leidraad’. Gidsen van het IVN nemen u mee en vertellen over wat u tegenkomt. Daarbij wordt u op mooie plekjes verrast met een verhaal of gedicht. Onder anderen door Mari de Bijl, boswachter in Heeze, die vertelt en leest voor uit zijn boek Spinsels. De wandeling voert ook langs de ijskelder van het kasteel, waar ook een gids op u wacht.

Natuur is voor vele schrijvers en schrijfsters een onuitputtelijke bron van inspiratie en tijdens deze wandeling kunt u dit zelf ook ervaren. Aan het eind van de wandeling kunt u meedoen aan een kleine workshop om te schrijven (of te vertellen) over uw ervaring bij deze wandeling in de natuur.

De wandeling start bij de Boswachterij aan de Boschlaan 24 in Heeze en u bent welkom tussen 14.00 uur en 16.30 uur. Deze wandeling is voor zowel jong als oud en is gratis toegankelijk. U wordt ontvangen met thee, koffie en voor de kinderen een glaasje fris. Het IVN zorgt ook voor activiteiten voor de kinderen.

Wilt u meer weten over Vrienden van de bieb Heeze:www.vriendenvandebiebheeze.nl.