Dag 3: 22 juni, van Ribérac naar Pierre Buffière

ONDERWEG NAAR LEENDERSTRIJP – anmorgen op tijd vertrokken uit Ribérac, het hart van de Dordogne, met bijna 340 km op de teller. Hoe toepasselijk, over de Avenue St Jean. We wisten dat het een hete dagzou worden, maar 34-35 graden in de zon op de keien hadden we niet verwacht. Met bijna 1500 hoogtemeters en de beklimming van het Centraal Massief weer een ware beproeving, zeker gezien de lang niet altijd gunstige wind op de bergflanken. Maar de equipe wordt steeds beter. Mede te danken aan de fantastische verzorging onderweg van Sjef en André.

In de ochtend hebben we een koffiestop gemaakt in het prachtige plaatsje Brantome. In de middag hebben we vlak voor het bereiken van de finishplaats nog gerust bij een café genaamd Au Relais Saint Jean. Allemaal en flesje cola als opkikker voor de laatste kilometers. De route was fantastisch met prachtige uitzichten over de bergflanken van de Limousine. Met dank aan onze routeplanner Peter Bax.

We gaan nu op naar de 500 km, de sfeer is super best en iedereen heeft het idee dat we het gaan maken. Morgen 170 km en 2000 hoogtemeters. Dat wordt weer een heftige dag, we moeten naast vocht vooral gaan letten op het zoutverlies.