Handtekeningenactie tegen gemeenteplannen

HEEZE – Een groep ouders was met stomheid geslagen toen ze de plannen zagen van de gemeente om medewerking te verlenen aan het verplaatsen van AH naar Jan Deckersstraat – Spoorlaan. Plannen werden gesmeedaan de poort, daar waar straks een tweebaans weg moet komen. De ouders zijn midden vorige week begonnen met een handtekeningenactie : Maatschappelijk belang voor ondernemersbelang. De actie werpt vruchten af. De lijsten stromen binnen. De teller staat al op dik 750 handtekeningen. Bij diverse bedrijven liggen petitie lijsten. En rond schooltijd aan de poort bij de Dirk Heziusschool is altijd wel een moeder met een lijst op zak.

De vragen op de petitie zijn:
Komt u op voor het ‘Bruisend dorpshart van Heeze’, (met evenemententerrein voor kermis, carnaval, Brabantsedag, Beach Volleybal en mogelijke bruisende andere activiteiten) en geen supermarkt in de gemeentetuin.
Basisschool Dirk Hezius mag geen verkeersplein worden: Veiligheid voor kinderen boven alles! Sporten of parkeren? Gymzaal met skatebaan aan de Spoorlaan moet blijven.

Maar ook de gemeente nodigt uit. “Op zaterdag 4 juli is iedereen van harte welkom op het plein voor het gemeentehuis. De gemeente staat daar met een marktkraam om informatie op te halen bij haar inwoners over twee onderwerpen:
Hoe zou de openbare ruimte rondom het gemeentehuis in de toekomst ingericht moeten worden om er met elkaar een bruisend dorpshart van te maken?
Wat zijn uw ideeën, wensen en behoeften over de verplaatsing van AH.

U bent van harte welkom op zaterdag 4 juli van 10.00 tot 13.00 uur op het gemeentehuisplein.