Recycling centraal in Jeugdvakantieweek Sterksel

Neem een grote hoop afval en kijk wat je ermee kunt, verzin maar, alles is mogelijk, laat je creativiteit de vrije loop……. Maak van iets ouds iets nieuws!
Tijdens de jeugdvakantieweek Sterksel staatdit jaar het thema “recycling” centraal. De kinderen kunnen tijdens deze week, van 24 t/m 28 augustus, wederom een veelzijdig, leuk, actief, verassend maar ook leerzaam programma verwachten. Deze “recycling week” laat kinderen zien en ervaren welke mogelijkheden oude afgedankte materialen nog kunnen bieden. We dagen de kinderen uit om kritisch naar al het verzamelde afval te kijken. Is het echt niet meer te gebruiken? Kun je iets nieuw leven inblazen, of zijn onderdelen misschien wel bruikbaar om iets heel nieuws te creëren?
Naast het zelf bedenken en fabriceren staat er ook een interactieve game op het programma en zullen verschillende spellen op en rond het terrein plaatsvinden waarin het thema als een rode draad terug komt.
De oudste groep deelnemers (12 t/m 15 jaar) krijgt dit jaar de mogelijkheid om een eigen honk in te richten en mag een deel van het programma zelf organiseren. Ze worden uitgedaagd om talenten tot uitdrukking te laten komen en zullen zich zeker niet gaan vervelen! Uiteraard staat er voor hen wederom een spannend en uitdagend nachtspel op het programma.
Op de woensdagavond tussen 18.00 en 20.00 uur wordt alles wat gerecycled is tentoongesteld en gedemonstreerd. Daarnaast worden de ouders uitgedaagd het op te nemen tegen hun kinderen tijdens de ouder-kind competitie.
Iedereen is van harte welkom, die avond een kijkje te komen nemen op het jeugdvakantieweek terrein. Tegen een geringe vergoeding is er voor de bezoekers eten en drinken verkrijgbaar.
Zoals ieder jaar gaat de jongste groep op de donderdag naar de speeltuin en gaan de oudste 2 groepen zwemmen.
De vrijdag staat traditiegetrouw in het teken van de zeskamp, met ’s avonds de playbackshow. De week wordt afgesloten met de jaarlijkse lampionnenoptocht voorafgegaan door de fanfare.
De jeugdvakantieweek wordt gehouden op Sportpark Hemelrasten te Sterksel. Het terrein is voor de jeugd te bereiken via het fietspad aan de Heezerweg. Auto’s kunnen worden geparkeerd aan de Vlaamseweg
De Jeugdvakantieweek wordt georganiseerd voor de jeugd van Sterksel.
Wie mee wil doen kan zich op zaterdag 4 juli tussen 10.00 en 12.00 uur opgeven in dorpshuis Valentijn te Sterksel.
Inschrijfformulieren kunnen eventueel ook ingeleverd worden bij M. Hekkens, Poelhoeve 10 te Sterksel.
Voor actuele informatie en inschrijfformulieren zie www.sterksel.nu.