Motorrijder aangehouden na achtervolging

LEENDE – De politie hield woensdagmiddag rond 16.15 uur op de Maarheezerweg in Leende een 50-jarige motorrijder uit Eindhoven aan na een achtervolging. De man reed op een vermoedelijk gestolen motorscooteren was niet in het bezit van een rijbewijs.

Een agent reed even daarvoor vanuit Eindhoven richting Maarheeze toen hij op de A2 de motorscooter zag rijden. Het viel hem op dat de kentekenplaat er anders uit zag dan hoe het eruit hoort te zien. Na de afslag Maarheeze kreeg de motorrijder een stopteken, maar dat negeerde hij. Ook op gebaren van de agent werd niet gereageerd. Vervolgens remde de motorrijder hard, keerde om en reed de Schimmelstraat in, waarop een achtervolging begon. De motorrijder nam daarbij grote risico’s. Uiteindelijk werd de man op de Maarheezerweg staande gehouden.

Valse kentekenplaat
Al gauw werd duidelijk dat het om een valse kentekenplaat ging. De politie vermoedt dat de motorscooter van diefstal afkomstig is omdat er aan alle kanten gesleuteld was aan de motor. Op het bureau bleek het chassisnummer te zijn weggevijld en de bestuurder niet in het bezit van een motorrijbewijs.

De verdachte zit vast voor verder onderzoek.