Zuidzorg in 2017 in Gezondheidscentrum Heeze

HEEZE – Het Rabobank gebouw aan de Kapelstraat 74 krijgt een nieuwe bestemming. Gezondheidscentrum Heeze betrekt het pand medio 2017. De compleet nieuwe huisvesting zal een groot aantal voorzieningenbieden op het gebied van gezondheidszorg. Daarnaast blijft Rabobank in het pand aanwezig.

Gezondheidscentrum Heeze is een initiatief van huisartsen Nelleke Gruijters, Hans van Otterdijk en Rob Stalpers, Service Apotheek Heeze, fysiotherapiepraktijk De Beemden en ZuidZorg. De huidige huisvesting van deze zorgaanbieders is verouderd of te klein geworden. Met de Kapelstraat 74 hebben ze een perfecte locatie gevonden, die alle mogelijkheden biedt voor een gezamenlijk zorgaanbod, in het centrum van Heeze met voldoende parkeergelegenheid. Het ontwerp is in volle gang en de contractbesprekingen zitten in een finaal stadium.

Het gezondheidscentrum biedt voorzieningen op het gebied van gezondheidszorg, zoals huisartsenzorg, apotheek, fysiotherapie, jeugdgezondheidszorg en thuiszorg. Het nieuwe pand krijgt voldoende ruimte voor eventuele uitbreiding met aanvullende zorgdisciplines. De zorgverleners zijn blij om straks een goed op elkaar afgestemd aanbod van eerstelijns gezondheidszorg dichtbij de inwoners van Heeze, Leende en Sterksel aan te kunnen bieden. Gezamenlijke huisvesting in één gebouw leidt tot korte lijnen tussen de zorgverleners, meer onderlinge samenwerking en het is praktisch voor de patiënten.