Nieuwbouw gildegebouw St.-Jan Baptista

LEENDERSTRIJP – Afgelopen week heeft Regerend-Deken Tinus van den Berg de eerste officiële bouwhandeling verricht voor de bouw van een nieuw verenigingsgebouw voor het Gilde St.-Jan Baptista Leenderstrijp.Het huidige gebouw, wat dateert van 1981 en wat in 1997 nog werd uitgebreid, is in de loop der jaren te klein geworden voor het grote aantal actieve leden. Bovendien voldoet dit gebouw niet meer aan de eisen van deze tijd. Nu de nodige wettelijke vergunningprocedures zijn doorlopen, zullen de gildebroeders en gildezusters van het Strijper gilde het komende jaar daarom de handen uit de mouwen steken om met zoveel mogelijk eigen werkzaamheid een eigentijds en duurzaam gildegebouw te realiseren, wat in nauwe relatie met de omgeving (de St.-Janskapel) wordt gebouwd. Nog deze maand wordt er begonnen met de onderkeldering van het complete gebouw met afmetingen van 21 bij 8 meter.

Met de bouw van dit nieuwe ‘thuis’ voor het gilde wordt een belangrijke stap richting de toekomst gezet.