Derbywinst Voor Maarheeze Tegen Budel

Maarheeze – Een van de seizoensopeners van het nieuwe amateurvoetbalseizoen was zaterdagavond de derby tussen VV Maarheeze en SV Budel op sportpark De Romrijten. De wedstrijd eindigde in 3 – 1.

Budel voetbalde goed en zette snel druk naar voren, maar de gastheren gaven weinig ruimte weg. In het eerste half uur kreeg Budel een aantal mogelijkheden, maar met 2 matige schoten vanuit de tweede lijn en een goede verdedigende actie waardoor een voorzet niet doorgetransporteerd kon worden bleef Maarheeze simpel op de been.

Na een half uur spelen was het plots Jordi van Zon die een vrije trap van Ralf van Beek in het doel werkte. De grensrechter vlagde tevergeefs voor buitenspel mede doordat de scheidsrechter op een lijn stond, en goed overzicht had, 1 – 0.

Niet lang daarna werd een aanval van Budel afgebroken, en kon Nissandro Estanista recht op doel afgaan om de 2 – 0 in de linkerbovenhoek te ranselen. Diezelfde Estanista bracht 3 minuten voor rust, met een voorzet vanaf de linkerkant, Ralf van Beek in stelling om met een 3 – 0 ruststand de kleedkamers op te gaan zoeken.

In de tweede helft zocht Budel de aanval, en was Maarheeze wederom de ploeg die counterde. Dit zorgde voor de nodige frustraties bij beide ploegen waardoor scheidsrechter Bruekers uit Weert nog enkele malen Geel liet zien. Tim Bombeeck kreeg in de 58e minuut zelfs een dubbele portie door aanmerkingen op de leiding. Dit kostte Budel de kop, maar bleef het wel strijdlustig aanvallen, wat in de extra tijd nog een doelpunt opleverde door Steef Vasen.